Đonlagić: Dočekali otvoreni napad na suverenitet naše države

7
Radiosarajevo.ba
Đonlagić: Dočekali otvoreni napad na suverenitet naše države
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dženan Đonlagić

Na izjavu ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, koji danas boravi u Mostaru, kako će se Hrvatska snažno zalagati za HDZ-ovu viziju izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, reagirao je šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić.

“Vrlo je zanimljivo da ministar vanjskih poslova Hrvatske uopće ne pominje presude Evropskog suda za ljudska prava.

Znamo i zašto! Upravo zato što te presude nikako ne idu u korist HDZ-a BiH i njihovim zahtjevima.

Mi u DF smatramo da se moraju implementirati u prvom redu presude suda iz Strazbura, pa i presude domaćih sudova”.

„Gospodinu Grlić Radmanu bi bilo bolje imajući u vidu činjenicu da HDZ-u neodgovara provođenje presuda iz Strazbura da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, jer upravo time dokazuje da zvanična politika Zagreba je ta koja kvari dobrosusjedske odnose i sabotira EU put kroz zagovaranje standarda koji su u suprotnosti sa EU” rekao je Đonlagić.

„Mi se u Bosni i Hercegovini nikad nismo bavili internim pitanjima Hrvatske, ali smo evo dočekali otvoreni napad na suverenitet naše države. Isto smo gledali od naših susjeda početkom devedesetih. Ali sad će naići na malo drugačiju Bosnu i Hercegovinu od one koju su htjeli cijepati prije 30 godina.“, dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije