Dom naroda usvojio Prijedlog zakona za veće kazne za parkiranje vozila na mjesta za invalide

1
Radiosarajevo.ba
Dom naroda usvojio Prijedlog zakona za veće kazne za parkiranje vozila na mjesta za invalide
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Doma naroda PSBiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, a koje se tiču kazni za prefarbavanje latiničnih/ćiriličnih natpis i parkiranju na mjesto za invalidne osobe.

Delegati su podržali dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH kojim se predviđa da će se za prekršaj kada je prefarban ili na drugi način prekriven natpis na jednom od dva prisutna pisma, kazniti počinilac novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM.

Izmjene su usvojene sa 10 glasova za i četiri glasa protiv. Po entiteskom glasanju pet delegata iz FBiH je glasalo za, a četiri protiv. Svi delegati iz RS su podržali izmjene.

Sjajna igra i sigurna pobjeda Studenata nad Slobodom

Sjajna igra i sigurna pobjeda Studenata nad Slobodom

U dijelu zakona u kojem se uvodi veća kazna za parkiranje na mjestu za invalidne osobe predviđeno je da iznosi 200 KM i jedan kazneni bod.

Za usvajanje ovih izmjena je bilo 10 delegata, a četiri delegata iz Federacije Bosne i Hercegovine su bili suzdržani.

Dom naroda je također usvojio zaključak kojim se od Ministarstva komunikacija i saobraćaja zahtjeva da u roku od 90 dana pripremi i u zakonodavnu proceduru dostavi prijedlog potpuno novog zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije