UŽIVO/ Zasjeda Dom naroda PSBiH: Delegati pitaju ministre kojih na sjednici - nema

0
L. M.
UŽIVO/ Zasjeda Dom naroda PSBiH: Delegati pitaju ministre kojih na sjednici - nema
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Doma naroda PSBiH

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici, koja je počela danas u Sarajevu, razmatrati dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Dopune zakona predviđaju da će se za prekršaj kada je prefarban ili na drugi način prekriven natpis na jednom od dva pisma latiničnom ili ćiriličnom, počinilac kazniti novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM.

Na prijedlog Predstavničkog doma, delegati bi isti zakon trebali dopuniti uvođenjem zasebne, uvećane novčane kazne za parkiranje na mjestu za invalidne osobe. Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

S obzirom na to da je do sada bilo deset izmjena ovog zakona, nadležna parlamentarna komisija predložila je Domu naroda usvajanje zaključka kojim se od Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH traži da pripremi i u zakonodavnu proceduru dostavi prijedlog potpuno novog zakona.

Dnevnim redom predviđeno je i davanje saglasnosti za nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma.

Veliki broj članova Vijeća ministara kao i obično nije prisutan na sjednici, a delegati su postavili nekoliko pitanja na koje nisu dobili odgovor.

Delegat SNSD-a Sredoje Nović pitao je da li je tačno da je neko iz Oružanih snaga BiH dodijelio priznanje udruženju Sedme muslimanske viteške brigade Zenica.

"Ako je tačno ko je i kada pokrenuo inicijativu, ko je upoznat s tim i da li je to odlučila komisija? Da li je time narušena neutralnost Oružanih snaga", kazao je Nović.

Sjednica Doma naroda PSBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sjednica Doma naroda PSBiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije