Dom naroda PFBiH danas o zakonima o PIO-u, igrama na sreću, porezima

Fena
Dom naroda PFBiH danas o zakonima o PIO-u, igrama na sreću, porezima
Foto: Arhiv / Dom naroda FBiH
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je 27. aprila prekinuta kod prve tačke dnevnog reda, a to je Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju bit će nastavljena danas.

Delegatsku raspravu o tom aktu predsjedavajuća Doma Lidija Bradara (HDZBiH) nije proglasila zatvorenom.

Osim tog zakona, ostale su brojne su tačke dnevnog reda nedovršene, a među njima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (skraćeni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o porezu na dohodak te o doprinosima, kao i prijedlozi odluka o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za zajam za razvojnu politiku javnih finansija te za projekt podrške zapošljavanju.

Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije obveznica 20. i 27. decembra prošle godine, kao i izvještaji o prošlogodišnjem radu Federalne vlade, Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva za unutrašnje poslove, također su u preostalom dnevnom redu među drugim temama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije