Dom naroda FBiH danas odlučuje o zabrani pušenja u javnom zatvorenom prostoru

2
Fena
Dom naroda FBiH danas odlučuje o zabrani pušenja u javnom zatvorenom prostoru
Foto: Arhiv/Ilustracija / Prijedlog zabrane pušenja na javnim mjestima

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je danas u 12 sati u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.

U najavljenom obimnom dnevnom redu je više predloženih zakona, među njima zakon čiji je predlagač delegat Ivo Tadić, o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Taj akt je Tadić predložio po hitnom postupku, dok je zakon o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo predložila, po skraćenom postupku, Federalna vlada.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Za ovu sjednicu je među brojnim drugim tačkama dnevnog reda planirano i izjašnjenje delegata o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Informacija o analizi efekta primjene Odluke Vlade Federacije BiH o ograničavanju povećanja cijena snabdijevanja električnom energijom ("Službene novine Federacije BiH”, broj 3/22), (zahtjev JP "Elektroprivreda BiH" d.d. - Sarajevo za odobrenje nastavka rada Bloka 4 u Podružnici Termoelektrana "Tuzla" i Bloka 5 u Podružnici Termoelektrana "Kakanj"), s prijedlogom zaključka, također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Prema oficijelnoj najavi, sjednica će biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Javnost će je moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije