Dogovoreni brojni sastanci: Džaferović putuje u Brisel

3
Fena
Dogovoreni brojni sastanci: Džaferović putuje u Brisel

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u srijedu i četvrtak, 10. i 11. novembra u posjeti Briselu gdje će se susresti s brojnim dužnosnicima Evropske unije, potvrđeno je Feni u Kabinetu člana Predsjedništva BiH.

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije te izvjestiocem iz sjene za BiH uime Zelenih za izvještaj za 2019. - 2020. godine Tineke Strik iz Holandije.

U četvrtak, 11. novembra, Džaferović će imati susrete s Dietmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem iz sjene za BiH uime Socijaldemokratske stranka za izvještaj za 2019.-2020. godine te Romeom Franzom iz Njemačke predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s BiH.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Tokom posjete Briselu predviđen je sastanak s generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Sanninom, inače rukovodiocem službe u kojoj je direktorica za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Angelina Eicchorst angažirana u procesu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

Džaferović će se tokom posjete Briselu sastati i s Nathalie Loiseau, predsjedavajućom Podkomiteta AFET-a za sigurnosti i odbranu (SEDE) i potpredsjednicom Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a koja je i bivša ministrica za evropske poslove Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije