Dodik "podvio rep", ali i dalje provocira: Pjevat ćemo "Nema te više, Alija"

12
Radiosarajevo.ba
Dodik "podvio rep", ali i dalje provocira: Pjevat ćemo "Nema te više, Alija"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je izjavu medijima nakon današnjeg sastanka u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Austrije Mihaelom Linhartom.

Dodik je rekao da zna "da je međunarodna zajednica odustala od zajedničke države i da pravi bošnjačku državu".

"Mi u Republici Srpskoj nemamo namjeru da narušimo teritorijalni integritet BIH, ali imamo namjeru da vratimo suverenitet Republici Srpskoj koji je dao Ustav. To nije ugrožavanje teritorijalnog integriteta BiH, kazao je Dodik.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Rekao je da neće biti rata u BiH.

"Mi nećemo preći na teritoriju Federacije BiH. Rata neće biti, bez obzira na to što neki potenciraju tu priču. Nijednom Bošnjaku neće fliti dlaka s glave, pa ni Izetbegoviću danas u Banjoj Luci (na sjednici stranke SDA op.a.)", kaže Dodik.

Na pitanje da li je spreman da pregovara s Izetbegovićem, Dodik je odgovorio:

"Naravno, zašto da ne, ali sa Izetbegovićem nema dogovora, on samo jauče i kmeči 'Jao, meni je teško, ja imam opoziciju, šta će meni reći moji' i tako samo priča kad dođe na sastanak. U suštini, oni žele da zadrže ono što im je međunarodna zajednica obezbijedila ovdje", priča Dodik.

Da li se plaši da će biti uhapšen?

“Nema razloga za hapšenje, osjećam se tako relaksirano i pozivam vas u kabinet u ponedjeljak da zapjevamo pjesmu. Evo ovdje baš u Predsjedništvu”, ponovio je Dodik, a na pitanje novinara “Koju pjesmu?”, kazao je “Nema te više Alija“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije