Dodikovi 'puleni' najavili krivičnu prijavu zbog prijedloga Izbornog zakona

4
Radiosarajevo.ba
Dodikovi 'puleni' najavili krivičnu prijavu zbog prijedloga Izbornog zakona
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dom naroda PS BiH

Iz SNSD-a, stranke koju predvodi predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik, najavili su krivičnu prijavu u vezi s prijedlogom promjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Prijedlog Kluba SDA će se naći u ponedeljak, 18. marta, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali se ne očekuje da će proći. 

Razlog za to su, između ostalog, i delegati iz SNSD-a, kojih je četiri od ukupno pet u Klubu Srba. Međutim, iz ove stranke idu korak dalje te najavljuju - krivične prijave. 

Biden prvi put javno upozorio Izrael: "Učinite još ovo i sve ćemo stopirati!"

Biden prvi put javno upozorio Izrael: "Učinite još ovo i sve ćemo stopirati!"

"Davanja ovlaštenja CIK-u, nauštrb parlamenta, je i degradiranje parlamenta, ali i nas kao parlamentaraca. Na to mi, apsolutno, nismo spremni. Ovaj prijedlog ne ispunjava ni formalne uslove da se nađe na dnevnom redu, jer prelazi više od pola osnovnog teksta Zakona i upravo iz tog razloga podnio sam i krivičnu prijavu protiv lica koje je potpisalo pozitivno mišljenje u zakonodavno-pravnom sektoru", rekao je Milorad Kojić, zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH. 

Podsjetimo, na sjednici Doma naroda PS BiH, koja će se održati 18. marta, na dnevnom redu će se naći prijedlog tehničkih izmjena Izbornog zakona, koji je jedan od glavnih uslova za ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju. Ipak, čini se da neće uspjeti proći ovu instituciju, te će se čekati novi prijedlog. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije