Dodikova miljenica ima novu poruku: "Nisam znala da je on ekspert..."

8
Radiosarajevo.ba
Dodikova miljenica ima novu poruku: "Nisam znala da je on ekspert..."
Foto: Screenshot / Sanja Vulić

Zastupnica SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da nije znala da je Mirko Šarović ekspert za lijekove i medicinska sredstva ali je, valjda, nakon pet godina sarajevske vlasti to postao sveznajući neznalica i advokat interesnih grupa.

"Mirko Šarović osuđuje takozvane “napade” samo kad je u pitanju neko iz njegove sfere interesovanja. Nije Aleksandar Zolak, niti Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH “sveta krava”, pa da je svačiji rad predmet kritike i rasprave osim njih", istakla je Vulićeva, prenose mediji iz RS-a.

Ona je sugerisala Šaroviću da ne naziva napadom raspravu i traženje da svako radi svoj posao i ne šteti Srpskoj.

Skandal sa lažnim diplomama u BiH: Sedam hapšenja, potjernica za Messinom

Skandal sa lažnim diplomama u BiH: Sedam hapšenja, potjernica za Messinom

Vulićeva je rekla da Šarović objasni preostalom članstvu svoje stranke SDS koga “brani” i od čega, jer je svima ostalim u RS potpuno jasno.

"U redu je, Mirko Šaroviću, shvatili smo da ste eksponent jačanja institucija BiH. U redu je shvatili su i stranci poruku da ste Vi taj na kojeg mogu da računaju", poručila je Vulićeva.

Vulićeva kaže da Mirko Šarović ili nije gledao materijale koji dolaze za sjednice Parlamentarne skupštine ili svjesno i namjerno zamajava javnost.

"Podsjetit ću ga da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH 2019. i 2020. godine dobila mišljenje s rezervom od Kancelarije za reviziju institucija BiH koja je Agenciji skrenula pažnju da nije donesen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, da su uočene slabosti i nedostaci u postupku javne nabavke nadogradnje softvera za medicinska sredstva i niko hapšen nije", podsjetila je Vulićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije