"Dodikov odlazak u političku samoizolaciju je veoma dobra stvar za BiH"

2
Radiosarajevo.ba
"Dodikov odlazak u političku samoizolaciju je veoma dobra stvar za BiH"
Print Screen / Komšić i Dodik

Demokratska fronta (DF) smatra da je odluka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da stupi u političku i diplomatsku samoizolaciju "veoma dobra sa stanovišta interesa države Bosne i Hercegovine".

DF, čiji je predsjedavajući Željko Komšić, reagirao je na ovo "s obzirom na to da Dodik neće prisustvovati Bledskom strateškom forumu, odnosno sastancima regionalnih i evropskih lidera u Sloveniji".

"Druga dva člana Predsjedništva BiH mogu u punom kapacitetu predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane te iznijeti na jednom međunarodnom forumu poziciju Bosne i Hercegovine u okviru evropskih integracija, ali i skrenuti pažnju na blokade vezane za evropski put BiH, koje uglavnom vrše politike SNSD-a i HDZ-a protiveći se realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU", navode iz ove stranke.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Osim toga, navode oni, "imajući u vidu činjenicu da će sastancima s novim visokim  predstavnikom u BiH prisustvovati i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, postaje očigledno da Milorad Dodik ostaje potpuno usamljen u njegovom takozvanom nepriznavanju legitimiteta izbora novog visokog predstavnika u BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije