Dodik: Zvizdić sigurno nije taj koji može da postavlja uslove

Srna
Dodik: Zvizdić sigurno nije taj koji može da postavlja uslove
Foto: Dženan Kriještorac / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas Srni da predsjedavajući Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić sigurno nije taj koji može da određuje kada će biti formirano Vijeće ministara BiH, niti on može postavljati uslove pod kojima će taj organ biti formiran.

 "Zakon o Vijeću ministara BiH i poslovnik o radu Predsjedništva BiH precizirali su proceduru i rokove za formiranje Vijeća ministara i to bi Zvizdić trebalo da zna ili on baš samo te zakone ne poznaje. Trebalo bi da zna i to da su svi zakonom predviđeni rokovi i procedure prekršeni i to zahvaljujući političkoj grupaciji čiji je i sam predstavnik", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše izjavu Zvidića da bi imenovanje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara trebalo da bude istovremen proces sa usvajanjem godišnjeg nacionalnog plana za NATO integracije.

Dodik je naglasio da bi Zvizdić trebalo da zna i to da je i EU naznačila dva uslova za nastavak europskog puta BiH, a to su formiranje vlasti na nivou BiH bez uslovljavanja i popunjavanje Upitnika Europske komisije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije