Dodik vrijeđao Bogičevića i Pejanovića, odgovorio mu Magazinović: 'Neki to ne mogu razumjeti'

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Novinar

Ispravi prezime u naslovu. Iako je greska neko to smatra velikom uvredom kao što i jeste. Vrijeme bi bilo da direktorica nekog zaposli kao lektora

***

***

Potpisujem

Lijepe riječi su ukras!.

A sta ce papak ...

Lijepe riječi su ukras!

Cujj srbi u Bosni??

O kakvim srbima u Bosni baljezga M Dodik? Prvi predak ili roditelj mu se izjasnio kao NACIJA JUGOSLAVIJE (FNRJ) Srbi, prvi put na popisu 1948!! Ni vecinske slavene Srbe kao pretke nema, ni on ni BH populacija u svetri religije. U BiH, Dalmaciji, CG, Slavoniji se srbuje od formiranja Kraljevine SHS 1918! Ni pravoslavna crkva im nije bila srbska! Srbi su Nacija KraljevineSHS/YU, a ne nekakav povijesni narod u BiH.

Upitne nacije i narodi u BiH

BiH nije visenacionalna, multietnicka, sastavljena drzavna zajednica, kao Jugoslavija. Njen kontinuite traje preko 10 vjekova. Nema teritorije ni narode susjednih drzava. One u njoj nemaju iseljenistvo. Stoga je jedan narod i jedna nacija. Jeste vijekovima multireligijska. Ono sto se u Dejtonu definise kao “konstituentni narodi” zapravo su nacije formirane 1918. g. Kraljevine SHS, kasnije Jugoslavije. Srbi i hrvati BiH su nastali administrativnom podjelom stanovnistva Kraljevine po jezicko-krscanskoj pripadnost! Katolici-hrvati, pravoslavci-srbi. Tako i u Dalmaciji, Sandzaku, Slavoniji, Kosovu,.. Jugoslavije odavno nema! Ne trebaju BiH ni njene nacije Srbi, Hrvati i Muslimani. Velikodrzavna je podvala da su to- narodi Srbije i Hrvatske, ili da su slavenski Srbi i Hrvati. Neda genetika. Iskonski Bosna je jednonacionalno, jednoetnicko, multireligijsko drustvo. Oduvijek. Ove naucne cinjenice treba unijeti kao elemente u popis stanovnistva BiH! Neka se Srbija i Hrvatska oproste sa “svojim” narodom u Bosni!

To njegov ego, Sašin naravno, ne može

da podnese jer ga Dodo nije spomenuo. A sta tek misle Miokovic, Mandic i istale perJanice?

Zbor

srbovanje i hrvacenje je produkt nacionalizacije stanovnistva KraljevineSHS. Jugoslavije odavno nema! Nema budicnosti mrziteljima u ovoj plemenitoj Bosni. Nemaju Srbija, Hrvatska i Turska iseljenistvo (dijasporu) u BiH!! Ogromno iseljenistvo ima BiH u njima! Ima li ijedan BH politicar hrabrosti otvoreno u kameru i facu kazati drzavnicima Hrvatske i Srbije “Nemte vi iseljenistvo u BiH. Sto se petljate u nase unutarnje odnose. BH katolici i pravoslavci nisu narod Hrvatske i Srbije. Muslimani nisu iseljenici Turske. Sto se ustavno ne skrbite o Gradiscanskim ili Americkim hrvatima ili Luzickim srbima?” Slicno je na TV porucio u mandatu VP Valentin Insko! “Nema Hrvatsa dijasporu u BiH. Nije to vas narod!”

NAM

Presudne cinjenice za BiH je iznio dr Franjo Topic na FACE TV 24.12.2022. —1Hrvatska nema dijasporu u BiH!! (Hrvati u BiH nisu narod Hrvatske. Ne poticu iz te drzave. Iste stavove je na TV objavio i Valentin Insko u mandatu VP.) —2 Ali BiH ima ogromnu dijasporu u Hrvatskoj. “Hrvatska je nasa dijaspora!!”

***

***

Wee

***

333

Ma njega treba pustiti da histerise na nekoj livadi kao bolesni kreten, kao sto i jeste. Sta su tu ima reagovati? Kao Karicka kada se raspravlja sa influenserkom iz ****ica oko historijskih fasada sa Sarajevu. Najbolje pustiti pacijente iz Jagomira, pa sa njima uci u ozbiljne diskusije kada nisu na medikamentima. Jel' moguce da nekog ove nebuloze zanimaju?

Wrs

STIPU SALE DODINE DALEBU....

/ Najnovije