Dodik vrijeđao Bećirovića i Komšića jer su otišli kod Zelenskog u Ukrajinu

17
Radiosarajevo.ba
Dodik vrijeđao Bećirovića i Komšića jer su otišli kod Zelenskog u Ukrajinu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik nije baš 'dobro sjelo' što su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović u Kijevu posjetili predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Ponovo je koristio i termin 'muslimani' - Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu.

Pa je tako poručio kako su Bećirović i Komšić "prenijeli ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom podršku većine muslimana u BiH, jer su obojica u Predsjedništvo BiH došli glasovima muslimana".

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

"Njih dvojica nisu imali legitimitet da govore ni o većinskom raspoloženju dva naroda, a kamoli cijele BiH. Oni su danas u Kijevu iznijeli privatne stavove po pitanju sukoba koji traju u toj zemlji", izjavio je Dodik, upitan da prokomentariše izjavu Bećirovića da je iskazao podršku ogromne većine građana BiH herojskom narodu Ukrajine.

Dodik je istakao da je šteta što Bećirović u svom računanju nije bio do kraja tačan i precizan pa da kaže da on govori samo u ime 23 odsto BiH.

"Možda to stanovništvo koje su oni predstavljali nije pružilo podršku da se dodijeli orden predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. No, suština je da je stanovništvo entiteta Rs koji mu je orden dodijelilo bilo gotovo jednoglasno u podršci takvoj odluci", nastavio je Dodik s neistinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije