Dodik: U Jahorinu uloženo više od 50 miliona KM, uskoro će biti spojena s Palama

Radiosarajevo.ba
Dodik: U Jahorinu uloženo više od 50 miliona KM, uskoro će biti spojena s Palama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je u vještačko osnježavanje na Jahorini uloženo 12 miliona KM sredstava Razvojne banke, a ukupno investiranje RS-a u tu planinu veće je od 50 miliona KM u proteklom periodu.

"Želimo da Jahorina bude jedan od najprepoznatljivijih i najboljih centara, ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu, koji će privući posjetioce i zimi i ljeti. Jahorina je najvažniji privredni potencijal ovog regiona. Zato u nju ulažemo da bi ljudima bilo omogućeno da žive što bolje", rekao je Dodik novinarima nakon što je posjetio lokaciju na kojoj se gradi vještačko jezero za potrebe sistema vještačkog osnježavanja. 

On je izrazio zadovoljstvo jer će jezero biti puno u naredna dva mjeseca, što znači da će vještačko osnježavanje biti u funkciji već ove godine i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. 

doik_jah.jpg - undefined

Foto: ATV

Dodik je podsjetio da vještačko jezero neće biti korišteno samo za osnježavanje, već će na njemu biti organizirani i ljetni sadržaji, sa različitim sportskim aktivnostima i turistička ponuda će se širiti.

On je istaknuo da ovo nije jedina investicija koja se realizira u Republici Srpskoj, čiji je razvoj dinamičan zahvaljujući višemilionskim investicijama. 

Dodik je naveo da je iza Olimpijskog centra "Jahorina" jedna od najuspješnijih sezona, kako zimska, tako i ljetna. 

"Sjećamo se teških dana ovog centra, a sada s pravom očekujemo sve bolje dane", rekao je Dodik. 

On je najavio da će Pale s već izrađenim dijelom gondole biti spojene s Jahorinom s ciljem popunjavanja ponude i omogućavanja korišćenja različitih kapaciteta. 

"Mislim da ćemo veoma brzo raditi na proširenju gondole", dodao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo zbog urađenih poslova na Jahorini, napominjući da je cilj održati što veći broj radnih mjesta, piše ATV.

Dodik je do vještačkog jezera stigao šestosjedom, kao i svi posjetioci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije