Dobri rezultati / Jahorina nastavlja privlačiti turiste, posjete skočile za 53 posto

21. 06. 2018. u 17:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Olimpijski centar Jahorina nastavlja fascinirati i nakon zimske sezone.

Ostvareni su nevjerovatni rezultati tokom proljetne sezone – od aprila do juna u ovom centru ostvareno je gotovo 13.500 noćenja, što predstavlja porast od 53 posto u odnosu na isti period prošle godine.

“Smatramo da je Jahorina planina koja treba i može posjetiocima pružiti zanimljive sadržaje i kvalitetno provedeno vrijeme 365 dana u godini, što dokazuju ostvareni rezultati i za više od dvostruko povećan broj noćenja za period od aprila do juna”, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

"Osim odlične posjećenosti i ogromnog potencijala kojim raspolažemo, Jahorina je i primjer dobre prakse koji je u kratkom roku ostvario ogromne rezultate u svim segmentima, od usluge do ponude, što je rezultiralo povećanjem poziva za predstavljanje na raznim naučnim skupovima i prezentacijama. Uz predstavnike ministarstava, razvojnih agencija iz Srbije i RS, u Andrićgradu smo bili jedan od učesnika okruglog stola organiziranog o temi „Razvoj turizma u Republici Srpskoj uz podršku razvojnih agencija“. Cilj učešća na ovoj radionici bila je razmjena iskustava i promocija turističkih potencijala", istakao je Ljevnaić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA