Dodik: U Federaciji svaki put histerija, Drvar je bio i ostao srpski grad

Srna
Dodik: U Federaciji svaki put histerija, Drvar je bio i ostao srpski grad
Foto: RTRS / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad, te da je to istina, ali smatra da je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu.

Na pitanje Srne da prokomentariše niz negativnih reakcija iz Federacije BiH na izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istakao da ne vidi ništa sporno u izjavi ambasadora, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

"Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o RS ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih poredstavništava i u RS i FBiH", naglasio je Dodik.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na tu izjavu, tvrdeći da "Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti".

Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru otvorena je 16. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije