Dodik: Ako me preglasaju na vremenskoj prognozi, potegnut ću nacionalni interes

Radiosarajevo.ba
Dodik: Ako me preglasaju na vremenskoj prognozi, potegnut ću nacionalni interes
PrtScr / Milorad Dodik
Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta i budući član Predsjedništva BiH, gostovao je u emisiji "Ćirilica" na beogradskoj televiziji Happy.

U intervjuu je Dodik rekao da je ostvario "čistu pobjedu" nad Mladenom Ivanićem u trci za člana Predsjedništva BiH.  

"Najveći uspjeh koji sam napravio u politici je to što sam narod oslobodio stege", rekao je Dodik, aludirajući na ulogu međunarodne zajednice, te poručio da je prošlo je vrijeme kada su visoki predstavnici OHR-a nametali zakone u BiH.

Ponovio je kritike na račun međunarodne zajednice, pri čemu je posebno istakao Paddyja Ashdown, bivšeg Visokog predstavnika, koga je po ko zna koji put grubo izvrijeđao.

"Jedan od prvih mojih koraka u Predsjedništvu BiH bit će pokušaj pronalaska modalitet da tužim Ashdowna, Ako ne ja, onda da nađem neku zemlju koja će tužiti Ashdowna koji je nanio mnogo zla Srbima, ali i ostalim narodima u BiH", kazao je Dodik.

Na pitanje koliko ima istine u najavama da neće dolaziti u zgradu Predsjedništva BiH nego da će funkciju obavljati iz Istočnog Sarajeva, Dodik je izbjegao direktan odgovor.

"U Sarajevu je uvijek smog, lijepo ga je pogledati s visine. I Goran Bregović je pjevao 'Idemo u planine'. Posljednji put u Sarajevu sam bio prije 4-5 mjeseci, a u Istočnom Sarajevu prije 10-ak dana", rekao je Dodik.

Govoreći o radu u budućem Predsjedništvu BiH, rekao je da u Sarajevo ne ide da se nekome svidi.

"Imam namjeru da branim interese RS-a, a ne da se nekome svidim u Sarajevu. Svidio sam se ljudima u RS-u i osvojio 350.000 glasova. S Komšićem i Džaferovićem se moram dogovoriti da se poštujemo. Budu li me preglasavali, potezat ću vitalni nacionalni interes, ako treba i na vremenskoj prognozi", istakao je Dodik.

U prvom postizbornom intervjuu nakon pobjede u trci za člana Predsjedništva BiH Dodik je rekao da se "šalio" kada je prijetio otpuštanjem s posla onima koji u Gacku ne glasaju za njega. . 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije