Dodik: Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj

Fena
Dodik: Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj
/ Anadolija
Primarno pitanje u Republici Srpskoj nije secesija koja predstavlja nametnutu priču iz pojedinih krugova - rekao je danas entitetski predsjednik tokom razgovarao u Banjoj Luci sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

"Mi nemamo namjeru da se bavimo secesijom, ali isto tako nismo spremni šutjeti na silne zloupotrebe na štetu Republike Srpske", rekao je Dodik.

Rekao je da će buduće aktivnosti Republike Srpske biti uglavnom usredsređene na donošenje zakona o Ustavnom sudu i istrajavanju na stavu da državljani BiH budu sudije Ustavnog suda, a ne stranci.

Na sastanku je upoznao ambasadora Švedske i sa, kako je saopćeno, “apsurdom da je tek 93. odluka Ustavnog suda izazvala burne reakcije, jer je u pitanju Republika Srpska, dok u prethodne 92. odluke Ustavnog suda nema odgovornih, što jasno govori o nedostatku pravne države”.

Dodik je ponovio švedskom ambasadoru da Republika Srpska nije protiv Evropske unije i da se kreće tim putem.

Dodik je zahvalio Švedskoj na dosadašnjoj pomoći i unapređenju saradnje s Republikom Srpskom na ekonomskom i svakom drugom planu, posebno istakavši konstruktivnu ulogu Švedske u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije