Dodik se izjasnio o stanju u Ukrajini i ponovo kopirao Vučića

0
Radiosarajevo.ba
Dodik se izjasnio o stanju u Ukrajini i ponovo kopirao Vučića
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, dao je svoj komentar na dešava u Ukrajini.

"Nedvosmisleno svjedočimo novim geopolitičkim realnostima koje raslojavaju ne samo političku i bezbjednonosnu strukturu, već neminovno donose zaoštravanje i dodatne pritiske u bilateralnim i multilateralnim odnosima", rekao je Dodik, prenose mediji u bh. entitetu RS.

On je istakao da se nada smanjenju tenzija, odgovornom odnosu velikih sila prema krizi u odnosima Rusije i Ukrajine, ali i krizi u BiH, a sličnu izjavu je dao sinoć i predsjednik Srbije Aleksandare Vučić.

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Član Predsjedništva BiH je naglasio da očekuje pomoć da se u svim situacijama do rješenja dođe mirnim putem.

"Kada je riječ o BiH, očekujemo još jače pritiske na narod i institucije Republike Srpske, ali i da će se, uz uzajamno poštovanje svih i jednak pristup svima, doći do mirnog rješenja političke krize, čemu RS teži", podvukao je Dodik.

Podsjetimo, Vladimir Putin, predsjednik Rusije, sinoć je tokom obraćanja naciji i svijetu potpisao priznanje Donjecke i Luganske narodne republike, otcjepljenih dijelova Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije