Dodik sa Sattlerom: Uslovljavanjem ANP-a koči se put BiH ka EU

Radiosarajevo.ba
Dodik sa Sattlerom: Uslovljavanjem ANP-a koči se put BiH ka EU
Foto: Predsjedništvo BiH / Dodik sa Sattlerom

Član Predsjedništva BiH je informirao  šefa Delegacije EU da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima i da je to dogovoreno i s Evropskom komisijom prilikom februarskog sastanka članova Predsjedništva BiH u Bruxellesu, ali da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno  jer je očigledno da je uvjetovanjem od ostala dva člana Predsjedništva BiH ANP-om, kao preduvjetom formiranja Vijeća ministara BiH, žrtvovan EU status BiH.

Ambasador  Sattler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Vijeća  ministara BiH, odnosno vlasti u BiH, jer su mnoga evropska  sredstva za značajne projekte u BiH zbog toga zarobljena.

Član Predsjedništva BiH prenio je ambasadoru Sattleru da pri ovakvom stanju stvari,  gdje se formiranje vlasti pokušava uvjetovati  NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

„Jedino racionalno je da se formira Vijeće ministara BiH i da se što prije na dnevni red stavi  evropska agenda, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad  Dodik, naglašavajući da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

Dodik je poželio šefu Delegacije EU Johannu Sattleru uspješan mandat u BiH.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije