Dodik priznao: Poslao sam specijalce da nam ne ukradu Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Dodik priznao: Poslao sam specijalce da nam ne ukradu Srebrenicu
Milorad Dodik priznao je da je specijalce u Srebrenicu poslao on, i to kako bi pratili prebrojavanje glasova nakon nedjeljnih izbora.

Dodika su na to potakle zasad nepotvrđene informacije da su s pet biračkih mjesta ukradeni glasački listići, kao i druge priče o nepravilnostima u izbornom postupku.

"Teško im je da priznaju da su gubitnici izbora u Srebrenici, sa svojim porazom ne mogu da se pomire, zbog svega toga puštaju u javnost razne spinove i ko zna kakve priče da je bilo izborne krađe. Upravo zbog njihovih priča i radnji, čiji su jedini ciljevi da dokažu da oni nisu izgubili izbore, specijalna policija, a po nalogu tužilaštva, poslana je u Srebrenicu kako bi pratila izborni proces, odnosno prebrojavanje glasova", izjavio je Dodik za Alo!.

On je dodao kako je uvjeren da je na izborima pobijedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić.

Podsjećamo, MUP RS-a dobio je prijavu o iznošenju vreća iz zgrade Općine Srebrenica. Zbog toga su čak pretražili i obližnje smetljište, ali su utvrdili da ipak nije bila riječ o glasačkim listićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije