Dodik ponovo negirao genocid u Srebrenici: 'Bosanski muslimani slušaju Murphya'

44
Radiosarajevo.ba
Dodik ponovo negirao genocid u Srebrenici: 'Bosanski muslimani slušaju Murphya'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Ročište predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku i v. d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, optuženima za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH, nastavljeno je danas, 17. aprila, pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Nakon izlaska iz suda, Milorad Dodik se obratio na press konferenciji i evo šta je poručio.

Također, Bošnjake je ponovo nazvao muslimanima, što ima opasnu pozadinu. Ponovo je pozvao na 'razlaz na miran način' i otcjepljenje RS.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

"Sve je jasno, mislim da trebamo ići do kraja i da pokažamo pravni besmisao, oni ne mogu pobiti činjenice protiv onoga što su iznijeli. BiH je u sistematskoj krizi i to je namjerno napravljeno.

Daytonski sporazum je napravio ovakvu BiH i od nje koloniju, zato nam stranci upravljaju. Danas sam organizovao sastanak partnera u BiH da posljednji put pokušamo nešto da dogovorimo. Mi u RS smatramo da sve što nam rade je nakaradno i poništava RS.

Bosanski muslimani slušaju Murphya, potrošeno je 140 miliona KM da bi se sprovela ovakva bljuvotinja koja je nastala ranijom kampanjom Muprphya i Schmidta donijela ovakva odluka.

Treba primjenti da su Bosanski muslimani blokirali Dom naroda, oni su izašli sa sjednice i ne žele da se vrate, a onda je došao Schmidt i nametnuo rješenje.

Završeno ročište Miloradu Dodiku: Evo šta se dešavalo u Sudu BiH

Završeno ročište Miloradu Dodiku: Evo šta se dešavalo u Sudu BiH

Zato šefovi misle da će doprinijeti pomirenju, neće. Neće se niko od nas s tim pomiriti, budite sigurni. Razbili ste sistem odlučivanja, ne mogu se oni predstavljati kao BiH i od ovog trenutka, a za pola sata je sastanak, ako ne možemo da završimo nesmisleno je sve ovo, pozivam sve naše ljude na meeting u Banjoj Luci, ako misle da možemo da nastavimo da živimo zajedno tako varaju se, u svakom malom mjestu ovdje u BiH ako se maltetira žena svi su na njenoj strani, a ovdje smo mi malteretirani i niko nije na našoj strani, imam pravo da kažem svoj stav.

Naser Orić hoda po Sarajevu i nije osuđen, a zločinci RS bili su u Hagu, vi se sprdate s nama.

Bećirović i Komšić lobiraju i nama bi držali predavanja, u Srebrenici je bilo manipulacija, u Srebrenici nije bio genocida", izjavio je Milorad Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (44)

/ Povezano

/ Najnovije