Dodik: Ovo je frustrirajuće za one koji su 10 godina u opoziciji

Anadolija
Dodik: Ovo je frustrirajuće za one koji su 10 godina u opoziciji
AA / Milorad Dodik
Pobjeda SNSD-a je veličanstvena, veća od onih sa naših početaka, izjavio je sinoć nakon održanih lokalnih izbora na konferenciji za novinare u Banjaluci, Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"Demokratičnost i način na koji je narod RS-a reagovao samo može da impresionira i da mu se čestita", rekao je Dodik i dodao da je ponosan na demokratsko dostignuće RS u napregnutim političkim trenucima kada je RS osporavana i kada se željelo da doživi neuspjeh.

Nabrajajući da između ostalog, SNSD očekuje pobjedu u Trebinju, Bijeljini i Srebrenici, Dodik je navodio više opština u kojima je stranka pobijedila, što su članovi ove stranke koji su stajali iza Dodika popratili aplauzom.

Naglasio je da "izdaja ne prolazi kod ovog naroda", da je pobjeda ove stranke regularna i fer.

"Ovo je jedan od najboljih rezultata pored Srbije u regionu, ovo je frustirajuće za one koji su 10 godina u opoziciji", rekao je Dodik i dodao da je narod pokazao da RS sa BiH treba da se kreće ka EU, te da je današnjom pobjedom delegitimisana pozicija srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Dodao je da narod RS hoće umjerene politike spremne da brane nacionalne interese.

"Dramatično je pocrvenilo", rekao je pokazujući kartu na kojoj su crvenom bojom označena mjesta u kojima je stranka pobjedila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije