Grujičić vodi za načelnika Srebrenice sa 68 posto glasova

Anadolija
Grujičić vodi za načelnika Srebrenice sa 68 posto glasova
Prema prvim preliminarnim i nepotpunim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK) zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici Mladen Grujičić u vodstvu je u izbornoj utrci za načelnika Općine Srebrenica.

Prema podacima Centralne izborne komisije CIK BiH, na osnovu 21 od 27 obrađenih biračkih mjesta Grujičić je osvojio 68, dok je kandidat SDA za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković osvojio 31 posto glasova.

Grujičić je održao ranije pres konferenciju na kojoj je, na osnovu preliminarnih rezultata sa biračkih mjesta u Srebrenici, objavio pobjedu.

 Duraković je, komentarišući izjave svog protivkandidata, rekao da je još uvijek rano proglašavati pobjedu i da su još uvijek u opticaju glasovi iz inostranstva, odsustva, kao i nepotvrđeni glasovi.

CIK BiH je u ponoć počeo sa objavom preliminarnih rezultata koje su dobili putem svog softvera. Predstavnici CIK-a objavili su prvo rezultate za načelničke i gradonačelničke pozicije, dok će rezultati za vijećnike općina biti objavljeni naknadno.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH biran je 131 načelnik, 10 gradonačelnika i 3.136 vijećnika.  Na kandidacijskim listama nalazilo se ukupno 30.445 kandidata: 418 kandidata za načelnike i gradonačelnike i 29.884 kandidata za općinska vijeća i skupštine opština, odnosno gradska vijeća i skupštine gradova, te 143 za vijećnike iz reda nacionalnih manjina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije