Dodik: Ovdje nema novinara - "Živjela Srbija, živjela Rusija, živio RS"

10
Radiosarajevo.ba
Dodik: Ovdje nema novinara - "Živjela Srbija, živjela Rusija, živio RS"
Foto: Twitter / Milorad Dodik na večeri u Bijeljini

Ako neko zna kako bezbroj puta na isti ili sličan način od iste ili slične skupine ljudi dobiti aplauz, to je definitivno član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Nacionalizam je njegov glavni adut, pa ga uvijek upotrebljava kad zagusti, a tako je bilo i jučer na večeri SNSD-a u Bijeljini.

Iako je zabrinut za svoju sigurnost, Dodik je "smogao hrabrosti" da se pojavi na skupu, a kako je noć odmicala tako se sve više opuštao u društvu svojih pristalica.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

U pauzi između dva bloka pjesama, Dodik je odlučio koju i progovoriti.

"Pošto ovdje nema novinara - Živjela Srbija, živjela Rusija, živjela RS".

Na svijetu u ovom trenutku vjerovatno postoji tek nekoliko državnih funkcionera koji bi, barem u javnosti, rekli 'Živjela Rusija', ako ništa zbog ljudskosti i poštovanja prema porodicama iz Ukrajine koje su prethodnih sedmica ostale bez očeva, sinova, majki... Ipak, Dodik ne preza ni od toga.

Naravno, od svojih pristalica je nakon izgovorenih riječi dobio gromoglasan aplauz.

Dodik se toliko opustio da je u tom momentu vjerovatno zaboravio da je odnos Aleksandra Vučića prema Rusiji od početka invazije na Ukrajinu daleko pažljiviji i odmjereniji. Tako je Srbija do sada zauzimala neutralne stavove - nije bila za sankcije Moskvi, ali je osudila invaziju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije