Dodik: Ovaj narod zaslužuje fer i poštene izbore

Radiosarajevo.ba
Dodik: Ovaj narod zaslužuje fer i poštene izbore
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poželio je danas iz Laktaša, gdje je ispunio svoju građansku dužnost, sretnu i dobru budućnost.

Ovim povodom Dodik prokomentirao kako su "ovi izbori važni zato što će omogućiti da dođe do onih vlasti koje narod podržava", prenosi Anadolija

"Nesumnjivo da nove vlasti s novom energijom i podrškom naroda sigurno mogu da naprave najviše. Drago mi je što je izborna kampanja prošla mirno, bez ekscesa. Ono što je u sferi verbalnih i drugih stvari izgleda benigno u odnosu na ona društva za koja gledamo kako provode izbore i šta se dešava. RS pokazuje svoje demokratsko zdravo lice i to je ono što je najvažnije", rekao je Dodik.

On je podsjetio da su građani RS prije sedam dana izašli na referendum, te dodao da su mnogi sumnjali u mogućnost da ljudi glasaju dva puta u sedam dana.

"Izbori se odvijaju u fer i korektnim uslovima po sadašnjim informacijama i pozivam sve da do kraja dana ostanemo dosljedni našim demokratskim kapacitetima, na kraju imamo izbore koji će biti pošteni i fer bez ikakvih malverzacija, špekulacija. Ovaj narod zaslužuje da ima fer i poštene izbore", rekao je Dodik.

Iako je bilo najavljeno da će predsjednik RS glasati u 11 sati on je svoju građansku dužnost obavio u 10 sati. Na pitanje zašto se odlučio da glasa bez prisustva medijskih ekipa našalio sam da je i sam bio iznenađen nedostatkom novinara.

"Javno sam glasao, ne želim da prekršim izbornu šutnju, da kažem za koga ali pretpostavljate. U svakom slučaju isključivo je tehnička priča u pitanju", rekao je Dodik i dodao da se iz poštovanja prema novinarskim ekipama vratio u 11 časova kako bi dao izjavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije