Dodik opet o naoružavanju Bošnjaka: "Imaju šest fabrika namjenske industrije"

Radiosarajevo.ba
Dodik opet o naoružavanju Bošnjaka: "Imaju šest fabrika namjenske industrije"
Arhiv / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovio je za RTRS da se "Bošnjaci u BiH prikriveno naoružavaju, lažno optužujući RS za to".

"Njihovi saveznici uništili svu namjensku industriju opreme i oružja u RS-u, a u FBiH postoji šest fabrika. Predviđeno je na koji način mogu da rade. Bakir Izetbegović je rekao da se Bošnjaci naoružavaju za 'ne daj Bože', a i premijer FBiH je isto to rekao", naveo je Dodik.

On je rekao da su sve aktivnosti RS-a u skladu sa zakonom i standardima, ali da Bošnjaci u BiH rade prikriveno, kršeći zakon, te lažnim pričama, poput one o paravojnim formacijama, optužuju RS. Naveo je da sada to čine pričama o rezervnom sastavu policije Srpske.

"Ne treba Bakir Izetbegović oko toga da brine, nijedan aktivni ni rezervni policajac iz RS-a neće ući u FBiH, osim privatno", poručio je Dodik.

On je naveo da je cilj formiranja rezervnog sastava policije bolja kontrola teritorije RS-a i zaštita njenih građana, a ne ugrožavanje bilo koga u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije