Dodik odlikovao Putina u Moskvi: Dodijeljen orden koji su dobijali Karadžić, Mladić,...

17
Radiosarajevo.ba
Dodik odlikovao Putina u Moskvi: Dodijeljen orden koji su dobijali Karadžić, Mladić,...
Foto: EPA - EFE / Milorad Dodik i Vladimir Putin

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske nakon njihovog sastanka u Moskvi. 

Milorad Dodik nalazi se u posjeti Rusiji, gdje je održao sastanak s predsjednikom ove države Vladimirom Putinom

Nakon tog sastanka, Dodik je Putinu uručio Orden Republike Srpske. Ovaj orden dobijali su, podsjetimo, osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, i mnogi drugi. Treba još svakako dodati da je i protiv Putina izdat nalog za hapšenje zbog optužbi za ratne zločine tokom ruske agresije na Ukrajinu. 

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

Sastanak u Moskvi održava se u jeku velike krize u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Na naplatu dolazi više stotina miliona eura dugovanja, a entitet nije u mogućnosti iz budžetskih sredstava vratiti taj novac. 

To je vjerovatno i motiv odlaska u Rusiju za Dodika. Ipak, s obzirom na to u kakvom se finanijskom stanju nalazi ova zemlja, upitno je koliko Putin može pomoći Dodiku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije