Reakcije / Dodik odgovorio Schwarz-Schillingu: On mrzi Srbe i lobira za Bošnjake

03. 07. 2019. u 12:53:00 Srna

Shares:0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling "profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i RS".

Schwarz - Schilling: Milorad Dodik je predsjednik koji ne priznaje svoju zemlju

Na pitanje da prokomentariše optužbe koje je Christian Schwarz-Schilling iznio na njegov račun, te upitavši "kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva", Dodik je rekao da su "visoki predstavnici, pa tako i Christian Schwarz-Schilling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome".

"Pogotovo to pravo nema Christian Schwarz-Schilling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese", mišljenja je Dodik.

On je ocijenio da "insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova".

"To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Christiana Schwarz-Schillinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje", naglasio je Dodik.

KOMENTARI (4)