Dodik odgovorio na pitanje o firmama koje su u vlasništvu njegove porodice

9
Radiosarajevo.ba
Dodik odgovorio na pitanje o firmama koje su u vlasništvu njegove porodice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, poručio je da nema nijednu firmu, a na konferenciji za novinare iznio je podatke o firmama koje su u vlasništvu njegove porodice.

Kako kaže, reagovao je povodom „priče o nekom drvetu“ u kome se pominju on i njegova porodica. Nije precizirao, ali je poznato da je gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, najavio postavljanje 3D drveta sa spiskom firmi koje su, kako je naveo, bliske porodici Milorada Dodika.

"Milorad Dodik nema nijednu firmu, niti ima moja supruga. Ja imam udio u Košarkaškom klubu „Igokea“ u kome sam igrao i koga je nas 50 osnovalo. Čovjek sam koji ima dvoje djece, kćerku i sina, završili u fakultete, formirali porodice. Oni su ozbiljni radnosposobni ljudi. Priča o njihovom učešću u nečemu nije tačna, nije fer, politički je besmilena.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Kćerka i sin imaju zajedničku firmu Global liberti, imala je dobit u prošloj godini od 93.000 KM. U Laktašima postoji Agrovoće koje ima i destileriju pića. Ta firma je u prošloj godini imala 58.000 KM dobiti. Postoji voćnjak od 100 hektara, a najveći dio je koncesija. Sve obaveze prema državi se plaćaju redovno. Naravno, postoji restoran na dvije lokacije, koji drže moja kćerka i sin. To je „Agape“ u Boski i u Delti. U pitanju je zakupljen prostor", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, piše Srpskainfo.

Dodao je da njegova majka u selu Mrčajevci drži prodavnicu robe, ali više u sjećanju na njegovog pokojnog oca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije