Dodik o provokacijama sinoć u Srebrenici: "Ako je bilo neprimjereno..."

3
Radiosarajevo.ba
Dodik o provokacijama sinoć u Srebrenici: "Ako je bilo neprimjereno..."
Foto: Radiosarajevo.ba / Dodik komentirao sinoćnji koncert u Srebrenici

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, danas, 12. jula, održao je press konferenciju u Istočnom Sarajevu, u sjedištu entitetske vlade.

Na pressu je govorio svoje standardne komentare, pokliče i uvrede visokom predstavniku - te detalje možete čitati OVDJE - a komentirao je i Srebrenicu te oiblježavanje 11. jula, odnosno, godišnjice genocida koji je je počinjen u ovom grad, u julu 1995. 

Naime, novinari su ga pitali za komentar na sinoć održani koncert u ovom gradu, na što je odgovorio:

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

"Ne znam kakav se koncert održao. U FBiH je bio Dan žalosti, a u RS nije bio, baš kao što u FBiH nije bio kad smo mi obilježavali stradanja u Bratuncu. Ne znam za taj koncert, šta je bilo, ali ako je bilo neprimjereno, nije trebalo.

Mi iz pijeteta prema žrtvama Srebrenice tri dana nismo ništa komentirali. Gledali smo da ne kažemo nijednu izjavu koja bi mogla uvrijediti žrtve. U Srebrenici je bio veliki zločin, ali zločinci su osuđeni i RS nema nikakve obaveze po tom pitanju."

Kazao je kako se "RS solidariše sa svim ljudima, bez obzira ko su, to je naš pristup, nebitno da li nose bijele ili crne marame".

Dodik: Lakše se sa SDA dogovarati nego s Trojkom, a evo koje je naše rješenje za krizu u Bosni

Dodik: Lakše se sa SDA dogovarati nego s Trojkom, a evo koje je naše rješenje za krizu u Bosni

"Obezbijedili smo skup u Srebrenici, nije bilo nijednog incidenta i nikakvih provokacija. RS pokazala da može da kontroliše i da upravlja takvim izazovnim situacijama. Niko u RS-u ništa nije komentirao, ni jučer ni prekjučer. Naravno, vi to ne primjećujete", stava je predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Komentirao je i Marš mira, te kazao da te aktivnosti smatraju provokacijom, da je vidio "ratne zastave, da je izgledalo kao da Armija paradira putevima prema Srebrenici": "Osuđujemo to, vrlo je licemjerno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije