Dodik o pravdi za Srbe, Vulin o Naseru Oriću

Radiosarajevo.ba
Dodik o pravdi za Srbe, Vulin o Naseru Oriću
Foto: Anadolija / Milorad Dodik
U Bratuncu je održana komemoracija u znak sjećanja na 3.500 stradalih Srba sa tog područja i okoline.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da u Bosni i Hercegovini nema pravde za Srbe.

“Nema kazne za počinioce, ali ima snažnog ignorisanja međunarodnog faktora i nastojanja da se održi stereotip koji je ovdje već ranije plasiran da se generalno govori samo o srpskoj krivici”, rekao je Dodik na komemoraciji kojoj je prisustvovala i premijerka RS Željka Cvijanović.

Prema njegovim riječima, sramne kazne za trojicu Bošnjaka, pripadnika Armije BiH, koji su nekoliko sati maltretirali i silovali desetogodišnju djevojčicu srpske nacionalnosti 1993. godine u Sarajevu, govori da u BiH nema pravde za Srbe i da BiH nije zemlja za Srbe.

Komemoraciji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. On je kazao da je oslobađanje Nasera Orića, Atifa Dudakovića... "strašna poruka da je i pravda daleko od Srba".

“Republika Srbija hoće mir, hoće stabilnost i sigurnost, hoće uspješnu RS, hoće Republiku Srpsku koja se razvija. Da bi to bilo moguće, moramo biti jedinstveni, moramo biti uvijek zajedno kada je teško i kada je manje teško, moramo biti tu za svoj narod”, naglasio je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije