Dodik o Inzku: Ko je on, šta je on, evo provociram ga

Radiosarajevo.ba
Dodik o Inzku: Ko je on, šta je on, evo provociram ga
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je ponovo govorio o namjeri da puk RS Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nosi uniformu Vojske RS, te o radu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka.

"Izašli smo na ulice povodom Dana RS i to radimo svake godine. Želimo iznaći sredstva za uniforme koje će nositi ti momci, ali neće imati oružje. Hvala vam na ideji da ih postrojimo na stadionu Borca u Banja Luci i pozovemo građane. Da njih 5.000 vidi kako to izgleda", rekao je Dodik.

Potom se osvrnuo na rad visokog predstavnika.

"On svoja bonska ovlaštenja može mačku o rep. Provociram ga da ih iskoristi. Ne može ih iskoristiti bez konsenzusa u PIC-u. PIC je samo oblik amabasadorokratije. Prošlo je vrijeme smjena. Inzko ima platu 25.000 eura mjesečno... Ministar u Austriji ima možda 10.000 eura. Ko je Inzko? Šta je on? Da li on radi kako treba?... Inzko-fosil", zaključio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije