Dodik: "Neka Schmidt ide kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z... zamlaćuje"

6
Radiosarajevo.ba
Dodik: "Neka Schmidt ide kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z... zamlaćuje"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik komenitrao je današnju posjetu njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock Bosni i Hercegovini. U svom stilu ju je vrijeđao kao i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

"Vidim da Annalena Baerbock dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Schmidta i pokaže da ovdje nama ni "p" od vladavine prava.

Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u RS. Stav RS je uvijek bio jasan - da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju. Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava da uruši RS i kojeg podržava Baerbock.

Akcija 'Kvantum': Među uhapšenim i sin osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića, pronađena droga

Akcija 'Kvantum': Među uhapšenim i sin osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića, pronađena droga

Vidimo da Njemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most. Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Baerbock ni u njemačke dobre namjere.

Baerbock kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla. Može i dalje da priča negativno o RS i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na historijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujuć i njenoj lošoj politici.

Dobro bi bilo da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da otpočne dijalog sa nama, a ne da nam presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Schmidta. Ona je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih.

To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Schmidta kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z… zamlaćuje", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije