Dodik neće na sastanak prudske trojke

Radiosarajevo.ba
Dodik neće na sastanak prudske trojke


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik neće se odazvati sutrašnjem sastanku s predsjednicima HDZ-a i SDA Draganom Čovićem
i Sulejmanom Tihićem, a kao razlog tome naveo je nedavne izjave ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića.

Dodik je svoj stav obrazložio u pismu Čoviću u kojem ga obavještava da neće prisustvovati sastanku trojice lidera zakazanom za sutra u Mostaru, a zbog posljednjih izjava ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Jandrokovića.

Trojica najznačajnih lidera u BiH trebali su se sastati i s predsjednikom hrvatske vlade Ivom Sanaderom, čiji je dolazak u Mostar također najavljen.

“Nažalost, zbog posljednjih izjava ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Jandrokovića u kojima je iznio nepotrebne i oštre ocjene o unutrašnjim i političkim temama u BiH, kao i o meni lično, smatram da ne postoji dobra atmosfera za spomenuti
sastanak i iz tog razloga nisam u prilici da se odazovem vašem pozivu“, naveo je, između ostalog, Dodik u pismu.

Međutim, dodao je i da je nesporna njegova spremnost i dobra volja za nastavkom razgovora započetih u Prudu, kao i da će se „sa zadovoljstvom“ odazvati svakom narednom pozivu lidera HDZ-a Dragana Čovića i SDA Sulejmana Tihića.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije