Dodik nakon što je dobio četiri delegata u Domu naroda: "RS više niko neće moći ništa nametnuti"

11
Radiosarajevo.ba
Dodik nakon što je dobio četiri delegata u Domu naroda: "RS više niko neće moći ništa nametnuti"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik kazao je kako ovom entitetu više niko ništa neće nametnuti nakon što je njegova stranka, SNSD, dobila četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade RS.

SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, RS u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti", kazao je Dodik.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Dodik u svom stilu komentirao odluku Ustavnog suda BiH

Dodik u svom stilu komentirao odluku Ustavnog suda BiH

Najavio je i da će njegova stranka imati deset ministarstava u novoj Vladi RS.

"Na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano je o programu rada nove vlade. SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove.

Ove sedmice sastao sam se s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem. U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva Europske unije za RS, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 ce od Doboja do Vukosavlja.

Sastao sam se i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Otvorili smo i novu zgradu Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima", zaključio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije