Dodik nakon sastanka sa Peachom poslao drugačiju poruku

3
Fena/Radiosarajevo.ba
Dodik nakon sastanka sa Peachom poslao drugačiju poruku
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željko Komšić, Stuart Peach, šefik Džaferović i Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je nakon sastanka s britanskim izaslanikom Stuartom Peachom večeras u Sarajevu izjavio da BiH ne trebaju nikakvi izaslanici, već unutrašnji dijalog.

"Trebamo da sve tačke stavimo na dnevni red, da nema tabu tema i da pokušamo napraviti politički dogovor. To je suština onoga što sam rekao na sastanku", kazao je Dodik.

Dodik je također dodao da BiH nema izazova vezano za rat te da je histerija koja se pravi potpuno nepotrebna.

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

"RS se ponaša u skladu s Ustavom i neće ići mimo Ustava te da je RS strana u BiH koja treba da bude poštovana", zaključio je Dodik.

Podsjećamo, Dodik je prije sastanka 10. decembra izjavio: "Zbog čega sada Vlada Velike Britanije šalje sada izaslanika? A on kaže: ''U našem parlamentu postoje neki poslanici s ovog prostora koji su veoma zabrinuti i mi smo morali poduzeti neku akciju". Zna se ko su poslanici u Britanskom parlamentu s ovih prostora. Gospođa Helić (baronese Arminka Helić, op.a.) koji prave atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da vjerujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći", rekao je veoma uznemireni Dodik sa govornice NSRS.

Ono što je zaista sramotno je činjenica da je Dodik Sir Peacha danas dočekao vrlo nepristojno - s rukom u džepu. Primjera radi, samo pola sata prije ovog susreta, predsjednika Mađarske Adera Janosa je u Predsjedništvu dočekao mnogo vedrijeg raspoloženja i bez ruke u džepu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije