Dodik: Što je neko histeričan, nervozan, to je njihov problem

Fena
Dodik: Što je neko histeričan, nervozan, to je njihov problem
/ Fena
Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je danas da će RS nakon referenduma koji će biti održan 25. septembra, u svakom slučaju nastaviti s implementacijom odluke Ustavnog suda BiH.

"U tom pogledu, referendum treba posmatrati kao čin provođenja odluke, a ne suprostavljanja bilo kome", ustvrdio je Dodik novinarima u Trebinju.

Kazao je i da su u RS-u odlučni da provedu odluku Ustavnog suda BiH, ali da, ističe, nije rečeno kako da se provede.

"Odlučili smo da je provedemo putem referenduma. Što je neko histeričan, nervozan, to je njihov problem. Na nama se neće vježbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi", ustvrdio je Dodik. 

Naveo je i da su „svi u RS-u veoma odlučni da referendum o Danu RS-a bude održan 25. septembra, jer je to ključno i zakonsko pravo RS“.

Svima je jasno, tvrdi, da je Ustavni sud BiH “politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Ureda visokog predstavnika, koji pokušavaju da u BiH treniraju određene politike“. 

Upitan da li su moguće sankcije zbog održavanja referenduma, nakon što je jučer Ustavni sud BiH izrekao privremenu mjeru njegove zabrane, entitetski predsjednik je dodao da je „nemoguće da se uvedu sankcije za drugačiju politiku i da je to vrijeme davno prošlo, ali i ako budu pokušali tako nešto, to će pokušati nekoliko pojedinaca“. 

"Vidjet će se da će referendum 25. septembra biti masovno podržan u RS-u i uvjeren sam u to", kazao je.

Ponovio je da referendum nije uperen ni protiv koga, niti je refrendum o secesiji kako su pokušali, naveo je, neki da predstave, već je referendum o Danu RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije