Dodik najavio: Uskoro jeftiniji roaming za građane BiH na području regiona

Radiosarajevo.ba
Dodik najavio: Uskoro jeftiniji roaming za građane BiH na području regiona
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Brusselsu da će BiH sigurno biti zemlja koja će 5. aprila u Beogradu potpisati sporazum o pojeftinjenju roaming usluga za područje zapadnog Balkana.

"BiH je neopravdano zastala na pitanju pridruživanja sporazumu o roamingu u regionu. Jedina je koja nije dala saglasnost na sporazum koji treba da se potpiše 5. aprila u Beogradu", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Brusselsu, povodom informacije da su početkom februara pojedine nadležne institucije iz BiH zvanično zatražile odgađanje potpisivanja ovog sporazuma.

On je istakao da je Predsjedništvo BiH u cjelini spremno da već sutra da nalog i obezbijedi prihvatanje i podršku sprazuma o pojeftinjenju roaming usluga za područje zapadnog Balkana.

"BiH će sigurno biti zemlja koja će 5. aprila potpisati sporazum u Beogradu što našim građanima daje mogućnost jefitinijeg romniga u regionu, a svakako i smanjenje cijena roaminga za zemlje EU do konačnog ukidanja tih troškova", rekao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH osvrnuo se i pitanje akreditacije visokoškolskih ustanova u BiH, ističući da se ne smije dozvoliti da ijedan univerzitet u BiH izgubi mogućnost da aplicira na kvalitetne izvore podrške po različitim nivoima koji dolaze iz EU.

"Zbog toga ćemo morati ovo pitanje veoma brzo staviti na dnevni redi i da ga otklonimo kako niko ne bi imao štetu na tom planu. Zahvaljujem se EU što i to primjećuje kao potrebu da se pomogne prije svega univerzitetima i studentima u BiH u cjelini", rekao je Dodik.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije