Dodik na sjednicu NSRS pozvao ruskog ambasadora, ima poruku i za ostale diplomate

8
Radiosarajevo.ba
Dodik na sjednicu NSRS pozvao ruskog ambasadora, ima poruku i za ostale diplomate
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je ruski ambasador Igor Kalabuhov "iskazao zainteresovanost da prisustvuje predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS", što ovaj entitet uvažava i poštuje, ali da neće biti pozvani oni koji ne žele da dođu.

Dodik je za medije u RS istakao da bi i ostali ambasadori bili pozvani na sjednicu ako bi pokazali da to žele, ali, imajući u vidu raniju praksu da oni budu pozvani, a onda to ignorišu, prikladno je da se i ne pozivaju oni koji ne žele da dođu.

"Anketirali smo ambasadore, a onda su rekli da neće doći ako tu bude ruski ambasador. Da im mi ne bismo davali priliku da im šaljemo pozive, onda oni 'seire' što nisu došli i kao nešto ignorišu, nismo ih ni pozvali", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Dodik je rekao da želi da informiše Narodnu skupštinu o saznanjima koja ima u vezi sa aktuelnim trenutkom na međunarodnom političkom planu, koji je rezultat sukoba u Ukrajini.

Kolegijum NSRS zakazao je za ponedjeljak, 6. juni, posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga RS. Sjednica je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Na sjednicu su pozvani predsjednici parlamentarnih političkih stranaka i imat će mogućnost da se obrate na sjednici u trajanju do 10 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije