Banja Luka / Dodik po starom običaju: Došlo je vrijeme za mirni razlaz u BiH

24. 05. 2022. u 16:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik optužio je ministra odbrane BiH Sifeta Podžića i načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senada Mašović da su prisustvovali sastanku ministra odbrane SAD Lloyda Austina s ukrajinskim zvaničnicima bez odluke Predsjedništva BiH.

Tom prilikom kazao da je "vrijeme za mirni razlaz Bosne i Hercegovine" jer je "nemoguć bilo kakav dogovor oko njene budućnosti".

"Došlo je vrijeme da pokušamo još jednom aktivirati mehanizam mirnog razlaza u BiH”, kazao je Dodik, uz ocjenu kako bi nakon dovršetka tog procesa svi mogli "mirno živjeti".

Govoreći o odlasku Džaferovića na pomenuti sastanak i tome da nije dobio saglasnost, Dodik je rekao da to pitanje nije bilo na sjednici Predsjedništva BiH, te da je on o tome obaviješten iz medija.

Tvrdi kako ovo nije pojedinačni slučaj te optužuje Bošnjake za rušenje Bosne i Hercegovine, navodi kako su ovaj put rat u Ukrajini iskoristili kao alat u pridobijanju simpatija zapada.

Potvrdio je kako će se on lično, kao i svi drugi dužnosnici iz njegove stranke, nastaviti odlučno protiviti donošenju bilo kakvih odluka na nivou BiH kojima bi se ta država pridružila sankcijama protiv Rusije.

Na kraju se osvrnuo i na 'muslimanski nacionaolizam'.

"Muslimanski nacionalizam je otišao do te mjere da pokušava iskoristiti ukrajinsku krizu da bi reafirmirao svoje ciljeve", kazao je Dodik, prenosi N1


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (24)