Dodik komentirao izjavu Izetbegovića o prolongiranju izbora: Ne odlučuje on

5
Radiosarajevo.ba
Dodik komentirao izjavu Izetbegovića o prolongiranju izbora: Ne odlučuje on
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da ne odlučuje lider SDA Bakir Izetbegović o tome da li bi izbori u BiH mogli biti prolongirani, ali da je moguće svašta, imajući u vidu "da su oni formirali svoju izbornu komisiju."

"Mi smo protiv prolongiranja izbora. Jesmo za to da pokušamo nešto riješiti oko Izbornog zakona ako je to moguće, ako nije, šta da radimo", rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući izjavu Izetbegovića da je moguće prolongiranje opštih izbora za novembar ili decembar, prenose mediji iz RS-a. 

On je ocijenio da u svakom slučaju ostaje ozbiljan problem koji će se tek problematizovati u narednim mjesecima, a to je "nelegalno i nezakonito izabrana Centralna izborna komisija".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Dodik je naglasio da, "nažalost, Europljani podržavaju takav nelegalan izbor, zato što su Amerikanci rekli da to treba."

"Oni sada šute i ne žele da vide da nije bilo konkursa i nije bilo skupštinske procedure na nivou BiH koja je predviđena za izbor članova komisije, nego su se opredijelili da to bude čisto politički motivisano tijelo u kome sjede predstavnici Željka Komšića, SDS-a, PDP-a, SDA. I oni će naravno modelirati određene stvari", kaže Dodik.

On je rekao da je opozicija u RS na fonu svega onoga što se čuje u Federaciji BiH.

"Ako Bakir Izetbegović nešto progovori, odmah imamo hvalospjeve ostalih koji se utrkuju da prikažu RS kao nestabilnu", istakao je Dodik.

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije