Dodik: Kad budem izabran u Predsjedništvo BiH, iza mene mora stajati zastava RS-a

Radiosarajevo.ba
Dodik: Kad budem izabran u Predsjedništvo BiH, iza mene mora stajati zastava RS-a
"Bošnjaci ne poštuju BiH kako predviđa Ustav, a to je potvrdio i posljednji u nizu skandala ambasadora Mustafe Mujezinovića", rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a u intervjuu za beogradski Pink.

Dodik kaže da je cilj bio poniziti Srbe i zbog svega ne vidi mogućnost da BiH opstane kao državna zajednica, ako ne bude dogovora tri naroda i dva entiteta.

"Moram da postavim pitanje zašto dajemo pare u budžet da se finansiraju takvi ambasadori, da uživaju u statusu ambasadora? Sve zavisi od toga šta će uraditi srpski predstavnici u Sarajevu. Nije dovoljno pokrenuti inicijativu, treba to i izvršiti. Takvi ljudi ne mogu da predstavljaju BiH, jer mi nismo u takvoj BiH. To treba da bude mjera", ističe Dodik.

Dodik kaže da RS i Srbi nisu protiv ustavne BiH, ali jesu protiv ovakve BiH sa ambasadorima koji prave provokacije. BiH, ističe, ne može da egzistira bez RS-a. Kaže da će mu, bude li izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, jedini proritet biti RS i njeni građani.

"Kad budem izabran, a hoću biti srpski član Predsjedništva, iza mene mora stajati zastava RS-a. Da se zna svakog trenutka. Nisam zainteresiran da radim na štetu RS-a za bilo kakvu dobrobit BiH", naglašava Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije