Dodik im čestitao: Šta su pripadnici Oružanih snaga BiH radili u Banjoj Luci?

B. T.
Dodik im čestitao: Šta su pripadnici Oružanih snaga BiH radili u Banjoj Luci?
Foto: Srna / Dodik na sastanku sa Okolićem i pripadnicima OSBiH

Oružane snage BiH ne učestvuju u obilježavanju 9. januara.

Navedeno je to u odgovoru Ureda za odnose s javnošću MOBIH na naš upit o tome da li pripadnici  Trećeg pješadijskog puka (RS), oko čijeg učešća u obilježavanju neustavnog, tzv. dana RS je bilo mnogo kontroverzi, ove godine na bilo koji način učestvuju u današnjem obilježavanju tzv. dana RS. 

Iz Ministarstva pak nisu odgovorili na naše pitanje kojim povodom su pripadnici Trećeg pješadijskog puka i  zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić jučer boravili u Banjoj Luci, prilikom čega su se susreli sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. 

U šturom medijskom izvještaju novinska agencija Srna prenijela je kako im je u Dodikovom kabinetu rečeno da je na sastanku "bilo riječi o radu Ministarstva odbrane, planovima i ciljevima u budućem periodu".

Ova agencija, također, prenijela je kako je Dodik Okoliću i predstavnicima Trećeg pješadijskog puka čestitao novogodišnje i božićne praznike, kao i 9. januar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije