Cvijanović odlikovala Vulina i bugarskog doborovoljca tokom agresije na BiH

Radiosarajevo.ba
Cvijanović odlikovala Vulina i bugarskog doborovoljca tokom agresije na BiH
Foto: RTRS / Vulin i Cvijanović

Na akademiji upriličenoj povodom obilježavanja neustavnog, tzv. dana RS, predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović odlikovala je brojne pojedince i ustanove.  

Između ostalih, odlikovani su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin; konzul Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić, književnik Momir Krsmanović; dirigentkinja Srbadije iz Bijeljine Desanka Dragilović;  dr. Saša Vujinović iz UKCRS Banja Luka, dr Mihailo Mikov Nikolov iz Bugarske,  ljekara dobrovoljca tokom agresije na BiH.... 

Odlikovani su pripadnici MUP-a RS Vedran Petrović i Jure Koljen, fudbaleri Savo Milošević i Marko Marin, džudistkinja Dijana Zirojević, plivač Mihailo Čeprkalo. Odlikovano je i više studenata i školaraca. 

Vulin kazao da je ovo priznanje ne shvata lično, već da je ovo priznanje  predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno svim Srbima, da priznanje "predstavlja nadu da će svi Srbi biti ujedinjeni, da će se sabrati..." 

"Srbija poštuje BiH, Dejtonski sporazum, ali iznad svega RS", poručio je Vulin.   

 

 

 

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije