Dodik hoće da razgovara na religioznom nivou: "Muslimanka priča da je..."

6
Radiosarajevo.ba
Dodik hoće da razgovara na religioznom nivou: "Muslimanka priča da je..."
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

U Banjoj Luci član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je pres konferenciju u cilju komentiranja izvještaja Christiana Schmidta i konferencije koja se održala u UN-u.

U svom dužem obraćanju Dodik je između ostalog pozdravio produženje mandata EUFOR i dodao da RS poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH u skladu s Dejtonskim sporazumom i ravnopravnosti dva entitrta i tri suverena naroda.

“Imamo i izdajice sprske koje legitimišu to što se radi. U posljednih nekoliko godina upozoravamo. Imamo situaciju da je služba okupirala i one oko samog Schmidta. Njegov najbliža saradnica, muslimanka govori da nije sigurno u Banja Luci. Mislim da je pogriješila to nije Banja Luka to je Sarajevo. Svi zapadni ambasadori su tvrdili da to čine iz jednog razloga. To je prevršilo sve mjere ponašanja”, naveo je Dodik.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Dodik je pozvao na razgovor svih u BiH, ali se požalio da Bošnjaci ne žele da razgovaraju.

"Naučili smo juče da BiH nema visokog predstavnika. Ta ličnost je samozvana, nema ništa iza čega bi se pozvao, osim volonterističke volje nekoliko zemalja. Biće zanimljivo gledati kako će se ponašati gospodin Schmidt, ali ću mu reći da svaka njegova akcija od juče podrazumijeva da će RS naći mehanizme da ga u njegovoj zemlji tuži za kršenje međunarodnog prava", rekao je Dodik.

On je naglasio da visoki prestavnik nije prepoznat u rezoluciji UN, pa ne može biti prepoznat ni ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije