Dodik gubi kontrolu - traži da se smijene Denis Bećirović, Elmedin Konaković i Zlatko Lagumdžija

23
Radiosarajevo.ba
Dodik gubi kontrolu - traži da se smijene Denis Bećirović, Elmedin Konaković i Zlatko Lagumdžija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, i danas, 11. juna, ponovo je izgubio kontrolu.

U najnovijoj tiradi, postavio je uslove koalicionim partnerima - dakle, HDZ-u i strankama Trojke (SDP, Narod i pravda i Naša stranka) - za nastavak razgovora. A, uslovi su - smjena Zlatka Lagumdžije, Elmedina Konakovića i Denisa Bećirovića.

Denis Bećirović je, podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Elmedin Konaković je ministar vanjskih poslova ove države, a Zlatko Lagumdžija ambasador naše zemlje pri Ujedinjenim narodima.

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

Dodik je, prije ove nebuloze, ispričao kako još uvijek nije dobio poziv za najavljeni sastanak u Mostaru koji bi trebao da bude održan sljedeće sedmice, ali i da "nije siguran da li se više išta može i uraditi".

"Ako hoće dalje da razgovaramo, mora da se utvrdi odgovornost za rušenje Ustava BiH, da se smijeni Lagumdžija i da se smijeni Konaković zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smjene Bećirovića koji je skrivao od organa BiH te aktivnosti koje su proveli u Ujedinjenim nacijama potpuno ilegalno, potpuno tajno. To je minimum. Možda onda da sjednemo i dalje da pričamo o nečemu", rekao je Dodik.

Kao što vidite, Dodik se istinski trudi svaki nas dan podsjetiti koliko ga je uznemirila Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koja je usvojena u Ujedinjenim narodima, i koliko ga boli taj poraz. U bizarnom ponašanju, a istih povoda, prati ga i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas pisao Ambasadi SAD-a u BiH. Šta je njega uznemirilo, čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije