Dodik galamio kako američki ambasador laže, a onda se danas oglasio Murphy: "Jasno nam je..."

8
Radiosarajevo.ba
Dodik galamio kako američki ambasador laže, a onda se danas oglasio Murphy: "Jasno nam je..."
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik, Michael Murphy

"Naravno da [Michael] Murphy laže, on je neprijatelj [entiteta] RS, a samim tim naš neprijatelj su i SAD." Samoproglašeni vožd iz Laktaša Milorad Dodik jučer je ovako pisao po društvenim mrežama, reagirajući na intervju koji je američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy dao za banjalučki medij.

Muprhy je, podsjetimo, detaljno objasnio u šta je uloženo 700 miliona KM koje je SAD dala samo za entitet RS, dodavši: "Gdje je otišao sav novac koji je Dodik posuđivao, osim stambenog kompleksa u Beogradu ili nečeg drugog? Mislim da on ne želi da ljudi znaju gdje je taj novac otišao. Stoga sam poprilično siguran da ono što radi ne radi za dobrobit srpskog naroda ili RS. On tvrdi da tako radi, a u stvari su njegovi postupci sebični i usmjereni samo na njega."

Dodik je na to optužio ambasadora laže, a Murphy se danas ponovo oglasio. Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Iako bi Dodik volio da vjerujete da on govori u ime svih stanovnika RS, on to ne čini. Sjedinjene Države nisu neprijatelj Srba i stanovnici RS to znaju. Sjedinjene Države nisu nikome neprijatelj u Bosni i Hercegovini. Jasno sam izložio u svom nedavnom intervjuu kako Sjedinjene Države podržavaju i pomažu stanovnike RS-a. Ponosni smo što smo njihovi partneri i bićemo i dalje.

Ne osjećam se ugroženim od građana Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike RS. Zapravo, moji angažmani sa narodom RS uvijek su bili topli i prijateljski.

Jasno nam je da se Dodik u narednim sedmicama suočava sa ozbiljnim i važnim problemima, do kojih dolazi vlastitim djelovanjem, te da nastoji stvoriti krizu kako bi odvratio ljude od svojih nevolja jer želi izbjeći odgovornost. Nećemo učestvovati u tome."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije