Dodik danas slavio Božić: Želim da BiH bude stabilna, ali RS će slaviti 9. januar

Radiosarajevo.ba
Dodik danas slavio Božić: Želim da BiH bude stabilna, ali RS će slaviti 9. januar
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Danas u Istočnom Sarajevu

U Sjedištu RS-a u Istočnom Sarajevu održan je Božićni prijem srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Prijemu su prisustvovali predsjednica RS-a Željka Cvijanović, predsjednik Skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi RS, predstavnici HDZ-a (ministri Marina Pendeš, Vjekoslav Bevanda, Josip Grubeša), čelnik Centralne izborne komisije Branko Petrić, načelnici opština, predstavnici diplomatskog kora, kao i ostale zvanice iz javnog i političkog života.

Dodik je prije početka prijema novinarima izjavio da je je najvažnije da se u BiH sačuva stabilnost i mir. Izjavio je da RS ne odustaje od proslave 9. januara i da to ne treba nikoga da iritira.

"Loša je poruka galama koja se stvorila u jednom dijelu javnosti BiH vezano za proslavu 9. januara", rekao je Dodik.

RS je posvećena rješavanju nekoliko problema u BiH, a prije svega implementaciji izbornih rezultata kako bi se moglo pristupiti jačanju suvereniteta u BiH. Dodik je izjavio da nema koncenzusa za pitanje NATO-a i da RS ima rezolucije Narodne Skupštine o vojnoj neutralnosti koja obavezuje sve njene zvaničnike na Nivou BiH.

On je najavio da će Skupština RS-a uskoro usvojiti izmjene krivičnog zakona kojim se predviđaju strože kazne za nepoštovanje Odluka institucija RS.

Dodik je istakao i to da je Putinova posjeta Srbiji važna, jer je riječ o jednom od najvažnijih lidera svijeta, zemlje koja je prijatelj Srpske, Srbije i srpskog naroda i koja se bori za očuvanje principa miroljubivih odnosa među narodima i dodao da će se svakako sresti sa njim, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije