Dodik čestitao Milanoviću: "Veliki broj Srba glasao je za tebe"

Radiosarajevo.ba
Dodik čestitao Milanoviću: "Veliki broj Srba glasao je za tebe"
Photojoiner / Milorad Dodik i Zoran Milanović

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitao je Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Hrvatske ističući pri tom kako očekuje da će on biti predsjednikom svih građana, odnosno i Srba, koji su za njega glasali.

Milanoviću je na izboru za novog predsjednika Hrvatske još u nedjelju navečer prvi čestitao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić a tome se naknadno pridružio i Dodik.

Željko Komšić čestitao Zoranu Milanoviću pobjedu na izborima u Hrvatskoj

Evo šta je predsjedavajući Predsjedništva BiH poručio novom predsjedniku Hrvatske

Iz njegova je ureda saopćeno kako je poželio Milanoviću da se za vrijeme njegova mandata Hrvatska nastavi razvijati u miru na dobrobit njezinih građana te nastavi ići putem stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka.

Navedeno je i kako je Dodik izrazio nadu da će Milanović "opravdati ukazano povjerenje svojih birača, među kojima je i veliki broj Srba koji su glasali za njega, te da će u predstojećem mandatnom razdoblju biti predsjednik svih građana Hrvatske i raditi na unaprjeđenju položaja i statusa srpskog naroda u Hrvatskoj".

Nermin Nikšić čestitao pobjedu Zoranu Milanoviću

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Nermin Nikšić uputio je, u svoje i u ime SDP BiH najiskrenije čestitke novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, inače kandidatu SDP-a Hrvatske. „Očekujem da će Zoranov izbor obilježiti pozitivnu prekretnicu, u kojoj će institucija predsjednika Hrvatske predstavljati primjer međusobnog uvažavanja, poštivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine i njenih građana, kao i prijateljskih odnosa između naših država.

"Očekujem da ćemo uskoro, nakon službenog preuzimanja funkcije predsjednika Hrvatske, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, unaprijediti naše odnose te intenzivirati suradnju i dijalog o mnogim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa i za dobrobit svih građana", poručio je Dodik, prenosi Hina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije